8 Kasım 2014 Cumartesi

Sonbahar ve Kış Besin Modası – 10 muhteşem besin



Sohbahar geldi çattı ve havalar soğumaya başladı. Yaz aylarında beslenme düzenindeki dikkatsizlikten dolayı zayıflayan bağışıklık sisteminden dolayı vucut çeşitli enfeksiyonlara karşı kırılgan oluyor. Ancak kışa kendimizi hazırlamamız için vucudun bağışıklığını güçlendiren besinleri tüketmemizde fayda var.
sarimsak1- Sarımsak
Dünyanın en güçlü doğal antibiyotiği olan sarımsak, gripten kansere kadar birçok hastalığa şifa oluyor. Özellikle mevsim geçişlerinde vucudun azalan bağışıklık ve savunma mekanizmasını güçlendirmek isteyenler için ideal önerimiz oluyor sarımsak. Sarımsaktan fayda almak isterseniz çiğ tüketmenizi öneriyoruz. Çünkü sarımsağın içinde bulunan ve yararlı olan alil sülfür  bileşenleri, sarımsağın pişirilmesi veya kurutulması esnasında azalıyor. Sarımsağın pişirilmesi veya kurutulmasını tavsiye etmiyoruz.
zeytinyagi2- Zeytinyağı
Eğe ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan zeytinyağı özellikle meme, yumurtalık, kalınbağırsak, mide, yemek borusu ve akciğer kanserine karşı koruyucu olduğu, yapılan çalışmalar neticesinde çok kez ortaya çıkmıştır. Nitekim son yıllarda zeytinyağı dünyada önem kazanmaya başlayan besinlerin arasında yer alıyor. Kalp ve damarın en büyük dostu ve yetersiz su tüketimine karşı bağırsakları çalıştıran doğal besin. Vucut direncinin artması için zeytinyağı tüketmelisiniz. Salatalarınıza ve pişmiş yemeklere sonradan ilave edilen zeytinyağı ile tüketiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Kalp ve damar hastalıkları en büyük engelleyicisi zeytinyağıdır.
zencefil3- Zencefil
Zencefil insanın beslenme alışkanlıları arasında yer alması gereken çok önemli mucize bir besindir. Zencefil, akciğerden lösemiye, karaciğerden kalınbağırsağa, lenfomadan deri kanserine ve birçok kanser türü için faydalıdır; malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanseri vs.. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.  Herşeyin azı karar çoğu zarar olduğu gibi zencefilde de durum aynı. Aşırı tüketilen zencefil merkezi sinir sistemini baskıladığından dolayı kalpte ritim bozukluğuna neden olabiliyor iken en sık görülen yan etkileri ise mide yanması ve egzamadır. Pıhtılaşmayı azaltan ilaçlar ile kullanılması çok sakıncalıdır. Özellikle aspirin kullanan birinin zencefilden uzak durması gerekmektedir. Allah korusun şifa bulacağım derken tamamen hasta olmayın.
yesil-cay4- Yeşil Çay
Sonbahar ve Kış modasını hepimiz biliriz, koyu renkli ve sıcak tutacak kalın kıyafetler. Bir de sağlık modası var ki bitki çayları. Bitki çaylarında en çok tercih edilen yeşil çaydır, hepimiz biliriz. Yeşil Çayın Faydaları saymakla bitmez ancak kararında tüketildiğinde başlıca faydaları şunlardır: Karaciğer, pankreas, akciğer kalınbağırsak, prostat sorunlarına iyi gelmek ile birlikte vucudu ve metobolizmayı rahatlatır. Bir dilim limon ile birlikte tüketilen yeşil çayın antioksidan etkisi üst seviyededir. Yeşil çay tüketirken aşırıya kaçmadan günde 3 bardak tüketmenizi öneririz.
brokoli5- Brokoli
Kalp ve damar hastalığınız mı var? İşte size bitkisel çözüm; Brokoli. Yapılan araştırmalar sonucunda brokoli tüketen insanların kansere yakalanma riskinin azaldığı görülmüştür. Kansere karşı koruyucu etkisi olduğu açık bir şekilde ortada olan brokoliyi siz siz olun mutfağınızdan eksik etmeyin. Brokolinin neden acı olduğunu merak ettiniz mi? Aslında brokolinin şifası acı tadında gizli. Brokoliye acı tadını veren sülfürofandur bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yarayan müthiş bir maddedir.
nar
6- Nar
Doğal antibiyotik dendiğinde akla gelen besinlerden bir taneside nardır. Kansere karşı koruyucu etkisi ile dikkat çeken nar baş ağrıları, kalın bağırsak, meme ve prostat kanseri ile birlikte losemiye faydalıdır. Günde yarım bardak nar suyunu uzun süreli kullanırsanız faydasını gayet net görebilirsiniz. Düşük tansiyonu olanlar nar tüketiminde dikkat etmelidir.
badem
7- Badem
Kansızlığınız mı var? İşte size doğal kan deposu; Badem. İçerdiği magnezyum, demir ve kalsiyum oranı ile tam bir kan ve enerji üreticidir badem.  Ayrıca içeriğindeki riboflavin sayesinde doku onarımı yapmaktadır. Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur. Bir porsiyon (23 adet) bademde 75 miligram kalsiyum bulunuyor. Adeta kalsiyum deposu olan badem ile kansızlığı önlemek ve bazı kanserlerin gelişimini önlemek mümkün.  Bir porsiyon badem ile günlük tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilirsiniz. Kalp dostu arıyorsanız badem ile haşır neşir olmanızda fayda var. Badem yağı doymamış yağ olması nedeni ile kandaki kolestrolü düşürüyor.
zerdeçal8- Zerdeçal
Kanser savaşçıcı olan curcumin zerdeçalda bol miktarda bulunur. Zerdeçal alzheimerdan diyabete birçok hastalığa karşı faydalı. İster yemeklerinizde ister çay olarak tüketebileceğiniz zerdeçali iki hafta boyunca hergün iki tatlı kaşığı olarak kullanmanız yeterli olacaktır. Ancak uzun süreli kullanımdan kaçınmalısınız. Nitekim uzun süreli zerdeçal kullanımında mide mukozası tahrişi ile karşılaşabilirsiniz. Hamile ve emziren anneler ise doktor onayı olmadan kullanmaması tavsiyemizdir. Kan sulandırıcı ilaçlar ile birlikte alınmamalıdır. Her ne kadar faydası var ise, o kadar dikkatli kullanmak gerekiyor ki küçük safra taşları, karaciğer iltihabı, mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri ile akut gastriti olanlar için sıkıntı çıkarabilir.
somon
9- Somon Balığı
Balık sezonu her yıl 1 Eylül’de açılıyor bilindiği üzere. İnsan sağlığı için vazgeçilmez besin kaynağı olan balık ise Omega-3 yapı açısınsan çok zengindir.Omega-3 bilindiği üzere kalp ve damar rahatsızlıkları ile beyin ve sinir gelişiminde çok etkilidir. Somon ise tam bir omega3 deposudur. Hergeçen gün yeni bir faydası ortaya çıkarılan Omega-3’ün, kan basıncını düşürmekten inme riskini azaltmaya dek pekçok yararı var. Somon aynı zamanda düşük kolesterol ve doymuş yağ içeren mükemmel bir protein kaynağı.
kuru-bakla10- Kuru Baklagil
Antioksidan etkiye sahip A, C ve E vitaminleri başta olmak üzere mineraller ve Omega-3, Omega-9 yağ asitlerinin doğal yollardan alınması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Dumanlı, B vitaminleri, kalsiyum ve lif açısından zengin ve proteinleri ete eş değer olan kuru baklagillerin de mutlaka tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Olabildiğince güneşten faydalanmak ve spor da şart.
 badem tozunun faydaları, kış kabagı resmi

Kaynak : http://bitkirehberi.net/sonbahar-ve-kis-besin-modasi-10-muhtesem-besin/

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: youremail@gmail.com

Our Team Memebers