25 Ekim 2014 Cumartesi

Tansiyon yüksekliği nasıl giderilir?

Tansiyon yüksekliği nasıl giderilir?

Birçok kişinin yaşadığı hastalıkların başında gelen yüksek tansiyon nasıl düşürülür, tansiyon yüksekliğine ne iyi gelir ve yüksek tansiyonu düşürme yöntemleri nelerdir www.bitkialemi.blogspot.com’ da sizlerle paylaştık.
Kan basıncının artması olarak tanımlanan yüksek tansiyon yükseliği durumunda ciddi yakınmalar husule gelmektedir. Kişinin yaşına ve bünyesine göre belirtiler farklılık gösterse de, derhal tedavi uygulanmalı, yüksek tansiyon düşürülmelidir. Gün içinde en az 3 defa farklı farklı zamanlarda tansiyon ölçülmeli ve ortalaması alınmalıdır.
Yüksek tansiyon anında ne yapılmalı?


Tansiyonunuz 14/9 üzerinde olması yüksek tansiyon olarak kabul edilir. Bu durumda öncelikle doktor kontrolünden geçmek gerekir. Evde yüksek tansiyonu gidermek ve düşürmek için kollarınızı dirsekten başlayarak bileklere kadar soğuk su ile yıkayın. Bu uygulama sayesinde tansiyon yükseliği birkaç derece düşürülmüş olur.
Bazı kişiler sarımsak yemenin ve soğan tüketmenin yüksek tansiyonu düşürdüğüne inanır, ancak bu kanı doğru değildir. Ancak tansiyonu ayarladığı için yine de soğan ve sarımsağı yemeklerde kullanmak önerilir. Yüksek tansiyon için doktorunuzun önerilerinden dışarı çıkmamalı, hafif egzersizler yapılmalı ve beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Özellikle de beslenmede yağsız ve tuzsuz sebze yemekleri yer almalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: youremail@gmail.com

Our Team Memebers