19 Ekim 2014 Pazar

Aşırı ilaç kullanımının zararları

Birçok kişi aynı anda bir sürü ilaç içtiği için haliyle çok ilaç içmenin zararları, fazla ilaç kullanmanın zararları ve aşırı ilaç kullanmanın zararları nelerdir merak ediyor ve merak edilen tüm bilgiler sagliksiteniz.com’da yer alıyor.
Günümüzde aynı anda birden fazla ilaç içenlerin sayısı giderek artmış vaziyette. Birkaç hastalığın aynı anda seyir ettiği hastaların kullandığı aşırı ilaçların ne yazık ki sağlığa bazı zararları bulunabiliyor. Aşırı ilaç içmenin verdiği zararlar uzmanlarımızın yaptığı araştırmalar ile ortaya çıktı.

Kullanılan ilaçlar söz konusu hastalığı iyileştirse de, başka hastalıklar için kullanılan ilaçlarla birlikte tüketildiği zaman ne yazık ki farklı sorunları husule getirme riskini de arttırmaktadır. Vücudun zehirlenmesi, kalıcı hasarlar ortaya çıkması fazla ilaç kullanımına bağlı olmaktadır.
İlaçların birer kimyasal silah olduklarını unutmamak, çok fazla ilaç kullanmamaya dikkat etmek gerekir. Özellikle de antibiyotik ilaçlar mini bir atom bombasıdır diyebiliriz. Gereksiz yere aşırı miktarda içilen antibiyotikler sizi öldürebilir. Ölümcül hastalıklar, felç riski, kalp damar hastalıkları ve en sık rastlanan mide rahatsızlıkları çok kullanılan ilaçların zararlarından sadece bir kaçıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: youremail@gmail.com

Our Team Memebers