19 Ekim 2014 Pazar

Çiğ yumurtanın zararları

Çiğ yumurtanın zararları

Çiğ yumurta içmenin zararları, çiğ yumurta zararlı mı ve çiğ yumurtanın sağlığa etkileri nelerdir sagliksiteniz.com’da sizler için açıkladık.
Çiğ yumurta sağlık açısından zararlıdır diyen uzmanlar, çiğ yumurtanın sağlık üzerinde nasıl etkileri bulunduğunu da açıkladılar. Birçok kişi mütenevvi nedenlerden dolayı yumurta çiğ tüketmektedir. Ayrıca tam pişmemiş yumurta tadını sevenlerde yok değil. Ancak çiğ yumurta sağlık açısından bir çok zarar sahiptir. İşte çiğ yumurtanın zararları:
Bazı gıdaların çok pişirilmesi besin değerlerinin yok olmasına neden olduğu için çiğ yenmesi sağlık açısından daha faydalıdır. Eğer aynı şeyi yumurta içinde düşünüyor ve yumurtayı çiğ tüketiyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu zamana kadar yumurtanın pişirilmeden, çiğ olarak yenmesinin hayvansal proteinlerin ve enzimlerin daha çok alınmasını sağladığı yönünde bilimsel bir açıklama bulunmamaktadır.
Çiğ yumurta yemenin zararları özellikle de gebeler üzerinde çok görülüyor. Fetüsün gelişimini etkileyebilen bir salmonella bakterisi çiğ yumurta bulunmaktadır. Kesinlikle gebelik döneminde çiğ yumurta yememelisiniz. Çiğ yumurta pişmeden yendiği zaman bir çok zararlı bakterinin vücuda girmesine ve sağlık sorunlarını tetiklemesine yol açmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: youremail@gmail.com

Our Team Memebers