19 Ekim 2014 Pazar

Nar yemenin faydaları?

Nar yemenin faydaları nelerdir?

Sağlık açısında faydalı besinler arasında bulunan narın faydaları nelerdir, nar yemenin yararları nelerdir ve nar suyu faydaları hakkında sagliksiteniz.com’da bilgi edineceksiniz.
Vücudumuz ve sağlığımız açısından mütenevvi faydaları bulunan narın tam mevsiminde olduğumuz için, uzmanlarımız büyük-küçük herkesin bol bol nar yemelerini veya nar suyu içmelerini tavsiye ediyorlar. Nar yemenin sağlığa olan faydaları nelerdir makalemizin devamında sizlerle paylaştık. Narın yararlarından faydalanmak için bol miktarda nar taneleri tüketebilir ve dilerseniz katı meyve sıkacağı kullanarak nar suyu bol bol içebilirsiniz.
Nar yemek neye iyi gelir?
Narı temizlemek zor ve zahmetli bir işlem olsa da, birçok faydası bulunmaktadır. Kansere karşı korumadan tutunda, kalp hastalıklarına kadar pek çok yararı dokunan narı düzenli olarak tüketin, suyunu için. Narın yararları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi de yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren nar sayesinde sonbahar/kış aylarında hastalıklardan korunabilirsiniz.
Nar ve nar suyu faydaları arasında yer alan bir diğer önemli hususta damar tıkanıklığını önlemesidir. Damar tıkanıklığı risk grubunda olanlar bol miktarda nar tüketebilir ve nar suyu içebilirler. Aynı zamanda kolesterol ve kan şekerini dengeleme gibi etkileri de bulunur. Nar vücuda enerji katar, yorgunluğu giderir ve diş eti kanamalarına faydalıdır. Burun poliplerine de yararlı olan narın bir diğer faydaları ise şunlardır:
Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı faydalıdır.
Mideyi kuvvetlendirir.
Safra söktürür, kabızlığı giderir.
Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.
İshale karşı etkilidir.
İdrar söktürücü etkisiyle toksin atılımını sağlar.
Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır.
Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar.
Cilt enfeksiyonları, dolama, tırnak iltihabı ve cerahatli yaraların tedavisinde nar çekirdeğinin balla birlikte karıştırılarak merhem halinde tatbik edilmesi tavsiye edilir.
Cilt ve prostat kanserine iyi gelir,
Nar çiçeği de yaralar için şifadır. Bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir.
Dış basura karşı, ekşi nar ile sirke karışımı faydalıdır.
Romatizma ağrıları için nar şırası şifadır.
Nar çiçeği lapası boyun tutulmalarına iyi gelir.
Kellik tedavisinde, ekşi nar ile zeytinyağı karışımı faydalıdır.
Bayılmalara karşı nar şerbeti içilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: youremail@gmail.com

Our Team Memebers